Кейде асқазан қыжылы мазалайтыны бар. Мына тәсілдер асқазан сөлі қышқылдығын қалыпқа келтіріп, асқазанның шырышты қабығын тыныштандырып, жайсыздықтан жылдам арылуға көмектеседі:
-
Белсендендірілген көмір.
-
Ас содасы. 1 стақан суға 1 шай қасық сода.
-
Бадам жаңғағы (миндаль)
-
Сәбіз, картоп шырыны. 2-3 шай қасығы жеткілікті.
-
Бал. Ас ішерден 30 мин бұрын 1стақан жылы суға 1 ас қасық бал.
-
Түймедақ шайы. 2 ас қасық түймедақ үстіне 1 стақан қайнаған су құйып, 10-15 минуттан соң жылыдай ішеді.
-
Ноқат. (горох) 3-4 түйірін суға аздап жібітіп шикідей жеу қажет.
-
Минералды су.